Αποφράξεις Αθήνα

Άρθρα

Έλεγχος αποχέτευσης σε παλιό σπίτι

Ο έλεγχος της αποχέτευσης είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που δεν θα πρέπει να αμελούμε, ειδικά όταν έχουμε αγοράσει ένα παλαιό ακίνητο, και κυρίως όταν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στην ανακαίνισή του.

Ο έλεγχος της αποχέτευσης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ελέγχους που πρέπει να κάνουμε όταν έχουμε αγοράσει ένα παλαιό σπίτι. Και αυτό, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να έχουμε μία σαφή εικόνα από την κατάσταση στους σωλήνες της αποχέτευσης καθώς στα περισσότερα ακίνητα που έχουν χτιστεί πριν από τη δεκαετία του ’80 πάντα εμφανίζονται προβλήματα, που γίνονται ορατά όταν η ζημιά έχει προχωρήσει πολύ.

Συνιστούμε λοιπόν σε όσους έχουν αγοράσει ένα παλαιό ακίνητο ή ζουν σε ιδιόκτητη οικία που έχει κατασκευαστεί πριν από είκοσι και πλέον χρόνια, να κάνουν άμεσα έναν έλεγχο της αποχέτευσης. Ειδικά σε περίπτωση που το σπίτι αυτό χτίστηκε πριν από τουλάχιστον 30 χρόνια, ο έλεγχος αυτός είναι απαραίτητος.

Ακόμη κι αν το δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής μπορεί να είναι αρκετά πιό καινούριο σε σύγκριση με το παλαιό ακίνητο, αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι και η αποχέτευση ενός παλαιού σπιτιού θα λειτουργεί κανονικά και χωρίς “κρυφά” προβλήματα ή δεν θα εμφανίσει βλάβες σε σύντομο χρονικό διάστημα, που θα γίνουν αντιληπτές -δυστυχώς- όταν πλέον θα είναι αργά.

Γιατί χρειάζεται έλεγχος της αποχέτευσης στα παλιά ακίνητα

‘Ενα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στη γραμμή της αποχέτευσης είναι οι ρίζες των δέντρων που αναπτύσσονται γύρω από τον αποχετευτικό σωλήνα. Οι ρίζες εισχωρούν από μικροσκοπικά ανοίγματα μέσα στην αποχέτευση και επεκτείνονται στον αποχετευτικό σωλήνα καθώς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος με υγρασία που βοηθά την εξάπλωσή τους.

Μερικές φορές οι χημικές ουσίες από τα λύματα της αποχέτευσης μπορούν να σκοτώσουν τις ρίζες του δέντρου. Αλλά αν εμφανιστούν ξανά οι ρίζες, τότε ο σωλήνας της αποχέτευσης μπορεί να σπάσει και να έχουμε διαρροή, ή και να καταστραφεί αφού οι ρίζες μπλοκάρουν το σύστημα. Για να επισκευαστεί η βλάβη θα πρέπει να σκάψουμε και να αλλάξουμε το σημείο από τον σπασμένο σωλήνα για να διορθωθεί η ζημιά αποτελεσματικά.

Τα παλαιά σπίτια, που κατασκευάστηκαν πριν από μερικές δεκαετίες, όταν ακόμη στην Αθήνα δεν είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου της πόλης, χρησιμοποιούσαν βόθρους για τα λύματα μέχρι που συνδέθηκαν με το κεντρικό δίκτυο της αποχέτευσης. ‘Ετσι σήμερα σε πολλά παλαιά σπίτια παρατηρούμε ότι αυτοί οι βόθροι έχουν μείνει άθικτοι και ανενεργοί από τότε. Αν είστε ιδιοκτήτης ενός τέτοιου παλαιού σπιτιού, τότε πρέπει να ξέρετε τι συμβαίνει με τον υπόνομο και να ελέγξετε σε τι κατάσταση είναι ο παλαιός κλειστός πλέον βόθρος.

‘Ενα άλλο θέμα που πρέπει να ελέγξετε σε ένα παλαιό σπίτι είναι και η κατάσταση των ίδιων των σωληνώσεων της αποχέτευσης. Πολλά σπίτια που χτίστηκαν πριν από μερικες δεκαετίες διαθέτουν τους παλαιού τύπου σωλήνες αποχέτευσης από πηλό.

Αυτοί όμως οι πηλοσωλήνες με το πέρασμα των χρόνων σπάνε και μόνο αν προκληθεί μεγάλη διαρροή θα υποψιαστείτε την ζημιά. Στις παλαιές κατασκευές σπιτιών πρέπει να αντικατασταθούν όλοι οι παλαιοί αποχετευτικοί σωλήνες από πηλό, πριν αυτοί παρουσιάσουν προβλήματα που θα ανέβάσουν το κόστος της επισκευής.

 

Πώς γίνεται ο έλεγχος της αποχέτευσης

Η κατάσταση των σωληνώσεων σε μία αποχέτευση ελέγχεται γρήγορα, άμεσα και αποτελεσματικά με ειδική κάμερα που μπαίνει μέσα στις σωληνώσεις και στη διαδρομή της μας δίνει εικόνα για τυχόν βλάβες ή διαρροές. Η κάμερα αυτή εισχωρεί σε όλα τα σημεία της αποχέτευσης κι έτσι μπορούμε να επιθεωρήσουμε με ασφάλεια το σύστημα της αποχέτευσης και να εντοπίσουμε με ακρίβεια τις ζημιές. Με αυτό το μηχάνημα όχι μονο μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν η γραμμή αποχέτευσης είναι καθαρή ή φραγμένη, αλλά η επιθεώρηση θα αποκαλύψει την κατάσταση του αποχετευτικού δικτύου ώστε να προλάβουμε οποιαδήποτε μελλοντική βλάβη.

Αν θέλετε επιθεώρηση της παλιάς σας αποχέτευσης, επικοινωνήστε μαζί μας για να έρθουμε στον χώρο σας και να αναλάβουμε άμεσα τον έλεγχο και την επισκευή που ίσως χρειαστεί.

 

Ενημερώθηκε

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση: Θεοδωρήτου Βρεσθένης 26Α, ΤΚ 11743, Νέος Κόσμος, Αθήνα
τηλ. 693-077-8009
Ερχόμαστε στον χώρο σας για να λύσουμε άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα φραγμένης αποχέτευσης.

Επικοινωνία

Τιμοκατάλογος υπηρεσιών

Αποφράξεις Αθήνα – Πειραιάς – Προάστια
Αποφράξεις για κατοικίες (λεκάνες, μπανιέρες, νιπτήρες, νεροχύτες, υδρορροές) από 25 €.
Αποφράξεις κεντρικής αποχέτευσης για πολυκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους από 40 €.
Συντήρηση αποχέτευσης για πολυκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, από 15€/μήνα.

Δείτε αναλυτικά
Αποφράξεις Αθήνα