Αποφράξεις Αθήνα

Άρθρα

Επισκευή και Αντικατάσταση γραμμής αποχέτευσης

επισκευή αντικατάσταση αποχέτευσης

Πότε χρειάζεται επισκευή το δίκτυο αποχέτευσης;

Η επισκευή ή αντικατάσταση των ραγισμένων σωλήνων αποχέτευσης μπορεί να είναι μια δαπανηρή τεχνική εργασία, αλλά απολύτως απαραίτητη.

Τέτοιες  ζημιές πρέπει να επισκευάζονται άμεσα, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε άλλες εκτεταμένες υλικές ζημιές στο ακίνητο. Και αυτό σίγουρα θα έχει επιπλέον κόστος, που θα επιβαρύνει την τσέπη σας. Επίσης μία εμπλοκή στο σύστημα της αποχέτευσης του σπιτιού μπορεί να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία σας. Είναι λοιπόν απαραίτητο να προχωρήσετε στις αναγκαίες επισκευές, μόλις αντιληφθείτε κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία της αποχέτευσης.

Παρόλο που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εύκολο να διαπιστώσετε αν υπάρχει ή όχι σοβαρό πρόβλημα στην αποχέτευση, υπάρχουν και κάποιες άλλες περιπτώσεις στις οποίες η ζημιά στην αποχέτευση μπορεί να μην είναι τόσο προφανής.

 

Σημάδια που δείχνουν ότι η αποχέτευση δεν λειτουργεί σωστά

Για να εντοπίσετε τα σημάδια ενός σπασμένου σωλήνα αποχέτευσης πρέπει να κάνετε έναν έλεγχο για να διαπιστώσετε αν υπάρχουν τυχόν διαρροές από την απoχέτευση. Η διαρροή λυμάτων από έναν εξωτερικό σωλήνα αποχέτευσης είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο, λόγω της δυσοσμίας που αναδύεται από τους χώρους που περνάνε οι σωλήνες αποχέτευσης, όπως υπόγεια, ακάλυπτοι χώροι, αυλές, φωταγωγοί.

εξωτερικός σωλήνας αποχέτευσης - αποφράξεις αθήνα

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις βλάβης της αποχέτευσης όπου δεν γίνονται αντιληπτές αμέσως, γιατί οι σωλήνες αποχέτευσης είναι χτισμένοι μέσα σε τοίχους και δάπεδα. Μετά από κάποιο καιρό, μπορεί να δούμε σημάδια υγρασίας ή μεγαλύτερης διαρροής νερού, σε τοίχους, πλακάκια ή στην οροφή του διαμερίσματος του ορόφου που βρίσκεται κάτω από το διαμέρισμά σας.

Πέρα από τις φανερές ή κρυφές διαρροές νερού, υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά στην αποχέτευση του σπιτιού σας και ίσως υπάρχει σπασμένος σωλήνας αποχέτευσης. Τα παρακάτω σημάδια μπορεί να δείχνουν ότι μπορεί απλά να έχει φράξει η αποχέτευση και να χρειάζεται απόφραξη και όχι ότι έχει σπάσει κάποιος σωλήνας αποχέτευσης.

-Παρατηρείτε ότι η μπανιέρα ή η λεκάνη έχει βουλώσει και αργεί ή αδυνατεί να αποστραγγίσει τα νερά.
-Ακούτε παράξενους θορύβους που προέρχονται από την αποχέτευση της τουαλέτας ή του μπάνιου σας.
-Αναδύεται δυσοσμία από τα σιφώνια του μπάνιου.

Πηγή φωτογραφίας: http://www.drain-clogged.com

Αν γίνει απόφραξη και το πρόβλημα δεν λύνεται ή εμφανίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει κάπου σπασμένο τμήμα στο δίκτυο αποχέτευσης.

 

Ζημιές στους  σωλήνες αποχέτευσης

Πολλές είναι οι αιτίες για να ραγίσει και να σπάσει ένας σωλήνας αποχέτευσης. Συνήθως οφείλεται στην κακή τοποθέτηση εξ αρχής, στην κακή χρήση, στην έλλειψη συντήρησης της αποχέτευσης ή

Γενικά, οποιοσδήποτε τύπος σωλήνα -ανεξάρτητα από τα υλικά που κατασκευάζονται- μπορεί να σπάσει λόγω της ακραίας εσωτερικής ή εξωτερικής πίεσης.

Μεγάλη εσωτερική πίεση που σπάει τους σωλήνες “από μέσα” μπορεί να προκαλέσει και η συσσώρευση ιζήματος καθώς και η συγκέντρωση υλικών (τρίχες, λίπη, χαρτιά, ξένα σώματα κλπ.) στα τοιχώματα των σωλήνων. Όλα αυτά μπλοκάρουν τους σωλήνες αποχέτευσης και με τον καιρό σχηματίζουν ένα στρώμα υλικών που εμποδίζει την ροή του νερού, το οποίο ασκεί μεγάλες πιέσεις στα τοιχώματα.

Επιπλέον ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι και οι ρίζες των δέντρων που απλώνονται γύρω από την αποχέτευση και διεισδύουν στις ρωγμές των σωληνώσεων. Αργά η γρήγορα τις σπάνε, γιατί αναπτύσσονται μεγάλες πιέσεις εξαιτίας τους στο εσωτερικό των σωληνώσεων.

Οι εξωτερικές πιέσεις που δέχονται οι σωλήνες αποχέτευσης από το έδαφος μπορούν να τους προκαλέσουν ρωγμές αν έχουν υποστεί διάβρωση, λόγω φυσικής φθοράς. Αν έχετε πήλινες σωληνώσεις στη γραμμή αποχέτευσης (χρησιμοποιούνταν κατά κόρον παλαιότερα στις κατασκευές του αποχετευτικού δικτύου) τότε γίνονται συχνά εύθραυστες. Μάλιστα με το πέρασμα των χρόνων εμφανίζουν ρωγμές σε πολλαπλά σημεία.

Το πρόβλημα είναι σίγουρα εντονότερο ιδιαίτερα εάν οι σωλήνες δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν, λόγω κακής σύνδεσης μεταξύ τους. Τέλος η καθίζηση του εδάφους που οφείλεται σε διάφορους λόγους μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των σωλήνων αποχέτευσης.

Οι πλαστικοί αποχετευτικοί σωλήνες τύπου PVC είναι μεν ανθεκτικοί, αλλά μπορεί επίσης να υποστούν ρωγμές εάν οι θερμοκρασίες του νερού υπερβαίνουν τα ονομαστικά όρια αντοχής των υλικών τους, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

 

Επισκευή αποχετευτικού σωλήνα

Αν εντοπίσετε λοιπόν κάποιες από τις παραπάνω ενδείξεις στην αποχέτευση του σπιτιού σας, μπορείτε να μας καλέσετε για να αξιολογήσουμε τις ρωγμές του σωλήνα αποχέτευσης και να προλάβετε τυχόν άλλες ζημιές. Μην ξεχνάτε ότι για όλα τα τεχνικά θέματα υπάρχουν λύσεις και σε ορισμένα βασικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα πολύ γρήγορα και οικονομικά.

Η τελική διάγνωση που θα μας δείξει και σε ποιο σημείο ακριβώς υπάρχει βλάβη, χωρίς περιττά σκαψίματα, γίνεται με την χρήση της κάμερας αποχέτευσης.

Μην ξεχνάτε ακόμη ότι, και σε περίπτωση που το σύστημα της αποχέτευσης λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά, θα πρέπει να γίνεται και προληπτική συντήρησή του. Κυρίως αν μένετε σε πολυκατοικία που είναι παλαιά. Η προληπτική συντήρηση είναι σημαντική γιατί συμβάλει στην αποτροπή της πρόκλησης των δαπανηρών ζημιών από προβλήματα στο δίκτυο αποχέτευσης. Με τις τακτικές επιθεωρήσεις ελέγχου και τις υπηρεσίες απόφραξης, μπορείτε να διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση τους σωλήνες αποχέτευσης και να αποφύγετε ρωγμές, εμπλοκή και ή σπάσιμο σωληνώσεων με δυσάρεστες διαρροές.

 

Αντικατάσταση γραμμής αποχέτευσης

Εάν η ζημιά είναι μεγάλη και η επισκευή στη γραμμή αποχέτευσης του ακινήτου σας δεν είναι εφικτή, τότε ίσως να είναι καιρός να προγραμματίσετε την αντικατάστασή της. Μπορείτε να μάς καλέσετε να σας εξηγήσουμε τις επιλογές σας, να αναθεωρήσουμε το πρόβλημα και να σας δείξουμε πώς ακριβώς θα το διορθώσουμε.

Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε για να σας προτείνουμε επαγγελματικές λύσεις. Η αντικατάσταση της γραμμής αποχέτευσης πρέπει να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες του νοικοκυριού σας. Και οικονομικά, χωρίς να επιβαρύνει υπέρμετρα τον προϋπολογισμό σας.

Έχουμε επισκευάσει και αντικαταστήσει εκατοντάδες γραμμές αποχέτευσης και μπορούμε να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αξιόπιστα, για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Επικοινωνήστε μαζί μας!

 

 

Ενημερώθηκε

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση: Θεοδωρήτου Βρεσθένης 26Α, ΤΚ 11743, Νέος Κόσμος, Αθήνα
τηλ. 693-077-8009
Ερχόμαστε στον χώρο σας για να λύσουμε άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα φραγμένης αποχέτευσης.

Επικοινωνία

Τιμοκατάλογος υπηρεσιών

Αποφράξεις Αθήνα – Πειραιάς – Προάστια
Αποφράξεις για κατοικίες (λεκάνες, μπανιέρες, νιπτήρες, νεροχύτες, υδρορροές) από 25 €.
Αποφράξεις κεντρικής αποχέτευσης για πολυκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους από 40 €.
Συντήρηση αποχέτευσης για πολυκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, από 15€/μήνα.

Δείτε αναλυτικά
Αποφράξεις Αθήνα