Αποφράξεις Αθήνα

Επισκευή δικτύου αποχέτευσης

Βλάβες στο δίκτυο αποχέτευσης

Οι σωλήνες αποχέτευσης διακινούν κάθε μέρα μεγάλο όγκο λυμάτων και δέχονται μεγάλες πιέσεις και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό τους. από διάφορους παράγοντες. 

Αυτό μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο του σωλήνα σε ένα ή περισσότερα σημεία και την διακοπή της ομαλής λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου.

Στην Ελλάδα έχουμε σε μεγάλη έκταση ακόμα παλιό αποχετευτικό δίκτυο, με μαντεμένιους σωλήνες αποχέτευσης, οι οποίοι σκουριάζουν και καταρρέουν, όπως και πήλινους σωλήνες αποχέτευσης, οι οποίοι σπάνε πολύ εύκολα. Οι σύγχρονοι σωλήνες από πλαστικό PVC είναι πολύ πιο ανθεκτικοί, αλλά μπορεί να σπάσουν από διάφορες αιτίες.

 

 

αλλαγή σωλήνων αποχέτευσης

Αιτίες καταστροφής των σωλήνων αποχέτευσης

  1. Η φυσική γήρανση και φθορά των υλικών
  2. Η συσσώρευση από άλατα, πουρί, λίπος, στο εσωτερικό των σωλήνων, η οποία φράζει τους σωλήνες, εμποδίζει την δίοδο των λυμάτων και αυξάνει την εσωτερική πίεση που δέχονται.
  3. Η είσοδος των ριζών των δέντρων μέσα στους σωλήνες, που δημιουργεί φράξιμο των σωλήνων και ασκεί μεγάλη πίεση πάλι στο εσωτερικό τους.
  4. Η έλλειψη συντήρησης και τακτικών καθαρισμών του δικτύου.
  5. Η υποχώρηση του εδάφους που προκαλεί καθίζηση των σωλήνων.
  6. Οι μετακινήσεις από σεισμούς ή οι δονήσεις από γειτονικά κατασκευαστικά έργα.
  7. Κακή τοποθέτηση του αποχετευτικού δικτύου εξ αρχής

 

Αλλαγή σωλήνων αποχέτευσης

Οι σωλήνες αποχέτευσης καλό είναι – και το συστήνουμε – να αντικαθιστώνται, όταν έχουν ηλικία πάνω από 15 έτη και ετοιμάζεστε να κάνετε ανακαίνιση μπάνιου ή κουζίνας. Η αλλαγή σωλήνων αποχέτευσης πριν τοποθετήσετε νέα είδη υγιεινής και πλακάκια είναι η πιο ασφαλής επιλογή, για να μην χρειάζεται να ξηλώνετε σε περίπτωση βλάβης.

Η αλήθεια είναι πως ο σπασμένος σωλήνας αποχέτευσης δεν μας ειδοποιεί αμέσως ότι υπάρχει. Η μόνη σίγουρη ένδειξη ότι υπάρχει σπασμένος σωλήνας και δεν έχουμε μόνο βουλωμένη αποχέτευση είναι να αδειάσει από νερό η λεκάνη της τουαλέτας.

Στις άλλες περιπτώσεις, παρατηρούμε πρώτα όλα τα σημάδια της ανάγκης για απόφραξη, προχωράμε στην απόφραξη και μετά διαπιστώνουμε με την βοήθεια της κάμερας αποχέτευσης, αν και σε ποιο σημείο υπάρχει σπασμένος σωλήνας. Οι ισχυρότερες ενδείξεις ότι υπάρχει σπασμένος σωλήνας είναι ότι ακόμα και μετά την απόφραξη, έχουμε αργή αποστράγγιση από τα σιφώνια ή ύπαρξη δυσάρεστης οσμής ακόμα και εξωτερικά του σπιτιού.

Με την κάμερα αποχέτευσης μπορούμε να βρούμε ακριβώς το σημείο που υπάρχει σπασμένος σωλήνας και να επέμβουμε μόνο σε εκείνο το σημείο για την επισκευή, χωρίς να χρειαστεί να σκάψουμε παντού.

 
 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση: Θεοδωρήτου Βρεσθένης 26Α, ΤΚ 11743, Νέος Κόσμος, Αθήνα
τηλ. 693-077-8009
Ερχόμαστε στον χώρο σας για να λύσουμε άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα φραγμένης αποχέτευσης.

Επικοινωνία

Τιμοκατάλογος υπηρεσιών

Αποφράξεις Αθήνα – Πειραιάς – Προάστια
Αποφράξεις για κατοικίες (λεκάνες, μπανιέρες, νιπτήρες, νεροχύτες, υδρορροές) από 25 €.
Αποφράξεις κεντρικής αποχέτευσης για πολυκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους από 40 €.
Συντήρηση αποχέτευσης για πολυκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, από 15€/μήνα.

Δείτε αναλυτικά
Αποφράξεις Αθήνα