Αποφράξεις Αθήνα

Άρθρα

Έλεγχος της αποχέτευσης με κάμερα

κάμερα αποχέτευσης

Κάμερα αποχέτευσης: ένα πολύ σημαντικό εργαλείο

Ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαλείο για να προχωρήσουμε τις εργασίες απόφραξης σε μία βουλωμένη αποχέτευση είναι ο έλεγχος με τη χρήση ειδικής κάμερας. Η ειδική κάμερα επιθεώρησης της αποχέτευσης είναι η λύση που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, σε περίπτωση που η αποχέτευση έχει βουλώσει ή η αποστράγγιση είναι αργή. Πρόκειται για ένα εργαλείο που μας δείχνει γρήγορα και με ακρίβεια το σημείο εμπλοκής. Έτσι οι εργασίες επισκευής γίνονται άμεσα, οικονομικά για να επανέλθει η ροή των λυμάτων ελεύθερα.

Η ειδική αυτή κάμερα διαθέτει βίντεο που καταγράφει όλη την διαδρομή της καθώς αυτή εισέρχεται στη σωλήνωση. ‘Έτσι εντοπίζουμε το ακριβές σημείο της βλάβης και επεμβαίνουμε (σκάψιμο) μόνο σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα στο χώρο σας. ‘Έτσι μειώνουμε ταυτόχρονα και το κόστος των εργασιών.

Πριν εισαχθεί η κάμερα αποχέτευσης στο αποχετευτικό δίκτυο, γίνεται πρώτα μια απόφραξη, ώστε να απομακρυνθούν όποια αντικείμενα φράζουν την δίοδο και να καθαριστούν οι εσωτερικές επιφάνειες των σωλήνων αποχέτευσης.

Λόγοι που μπορούν να μπλοκάρουν τη λειτουργία της αποχέτευσης.

1. Τα απαγορευμένα αντικείμενα

Κάποιες καθημερινές μας συνήθειες μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα στην αποχέτευση. Και αυτό έχει να κάνει με το τί πετάμε εκεί. Τρίχες, χαρτιά, μωρομάντηλα, χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, οδοντικό νήμα, πάνες και προϊόντα προσωπικής υγιεινής, μπατονέτες, είναι ορισμένα από τα αντικείμενα που πετάμε απερίσκεπτα στην λεκάνη της τουαλέτας με αποτέλεσμα να μπλοκάρουμε την λετουργία της αποχέτευσης.

Τέτοια αντικείμενα απαγορεύεται ρητά να τα πετάμε στην αποχέτευση. Ομοίως πρέπει να αποφεύγουμε να πετάμε λίπη και σαπούνια καθώς και υπολείμματα τροφών στο νεροχύτη της κουζίνας, γιατί συσσωρεύονται στα τοιχώματα των αποχετευτικών σωληνώσεων και παγώνουν και βουλώνουν.

Πάντως δεν είναι λίγες οι φορές που η ειδική κάμερα επιθεώρησης της αποχέτευσης έχει εντοπίσει ότι η βλάβη οφείλεται σε ένα παιδικό πλαστικό παιχνιδάκι που έπεσε στη λεκάνη της τουαλέτας και τη βούλωσε, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί ως αιτία της βλάβης και μεγαλύτερα αντικείμενα.

2. Παλαιές κατασκευές

Πρόβλημα στην αποχέτευση μπορεί να προκληθεί και από τη φυσική φθορά των υλικών. Οι σωληνώσεις της αποχέτευσης κάθε ακινήτου μεταφέρουν τα αστικά λύματα στο κεντρικό δίκτυο υπονόμων της περιοχής με το οποίο είναι συνδεδεμένες. Ωστόσο στην Αθήνα έχουμε ένα από τα πιό παλαιά δίκτυα αποχέτευσης το οποίο άρχισε να εκσυγχρονίζεται μέσα στη δεκαετία του ’80.

Μέχρι τότε τα περισσότερα σπίτια είχαν βόθρο για να διοχετεύουν τα οικιακά λύματα κατά την απομάκρυνσή τους. Αν υπολογίσουμε ότι τα περισσότερα σπίτια στο κέντρο της Αθήνας χτίστηκαν πριν από τρεις και περισσότερες δεκαετίες, τότε συμπεραίνουμε ότι σχεδόν όλα τα ακίνητα έχουν ακόμη και σήμερα τις παλαιές σωληνώσεις αποχέτευσης.

Το θέμα είναι ότι εκείνη την εποχή στις κατασκευές των σπιτιών χρησιμοποιούνταν οι πήλινοι σωλήνες αποχέτευσης (δεν χρησιμοποιούνται πλέον στις σύγχρονες κατασκευές). Το υλικό αυτό όμως με την πάροδο του χρόνου ραγίζει και έχει διαρροή. Πολλοί ιδιοκτήτες τέτοιων παλαιών ακινήτων έχουν σταθεί τυχεροί, καθώς εντοπίζουν έγκαιρα και άμεσα την βλάβη και προχωρούν στην επισκευή με την τοποθέτηση νέου σύγχρονου αποχετευτικού σωλήνα.

Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν άμεσα τη διαρροή από τον σπασμένο αποχετευτικό σωλήνα. Σ’ αυτή την περίπτωση η διαρροή γίνεται αντιληπτή, όταν πλέον η υγρασία έχει περάσει στα θεμέλια του σπιτιού κι έχει δημιουργήσει σοβαρές ζημιές στα δομικά υλικά του ακινήτου, με αποτέλεσμα να ανέβει και το κόστος της δαπάνης επισκευής.

Ένα άλλο ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει εμπλοκή στην αποχέτευση είναι και οι ρίζες των δέντρων.  Αγαπούν πολύ τους παλαιούς πήλινους αποχετευτικούς σωλήνες οι ρίζες των δέντρων, ιδιαίτερα όταν αυτοί έχουν μια μικρή, έστω και ελάχιστη, διαρροή από μία ρωγμή που σίγουρα δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Η διαρροή από τον αποχετευτικό σωλήνα φτιάχνει το ιδανικό περιβάλλον στο έδαφος για να απλωθούν οι ρίζες ακόμη και μέσα στο σωλήνα, ο οποίος κάποια στιγμή σπάει.

Όποια και αν είναι η αιτία του προβλήματος θα πρέπει να καλέσετε έναν έμπειρο τεχνικό για να προχωρήσει στην επισκευή της αποχέτευσης και να γίνει η απόφραξη με σύχρονα εργαλεία, με ασφάλεια, και κυρίως οικονομικά.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε με την αποχέτευση του χώρου σας, για αποτελεσματική και αξιόπιστη επισκευή.

Ενημερώθηκε

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση: Θεοδωρήτου Βρεσθένης 26Α, ΤΚ 11743, Νέος Κόσμος, Αθήνα
τηλ. 693-077-8009
Ερχόμαστε στον χώρο σας για να λύσουμε άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα φραγμένης αποχέτευσης.

Επικοινωνία

Τιμοκατάλογος υπηρεσιών

Αποφράξεις Αθήνα – Πειραιάς – Προάστια
Αποφράξεις για κατοικίες (λεκάνες, μπανιέρες, νιπτήρες, νεροχύτες, υδρορροές) από 25 €.
Αποφράξεις κεντρικής αποχέτευσης για πολυκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους από 40 €.
Συντήρηση αποχέτευσης για πολυκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, από 15€/μήνα.

Δείτε αναλυτικά
Αποφράξεις Αθήνα