Αποφράξεις Αθήνα

Άρθρα

Καθαρισμός αποχέτευσης με χημικά καθαριστικά

χημικά καθαριστικά αποχέτευσης

Το πρώτο πράγμα που κάνουν πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού όταν φράξει η αποχέτευση είναι να πάρουν ένα υγρό καθαριστικό αποχέτευσης.

Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να βουλώνουν οι αποχετεύσεις στην τουαλέτα, στον νεροχύτη της κουζίνας ή και οι αποχετεύσεις στο ντους και την μπανιέρα. Οι συνήθεις αιτίες που προκαλούν εμπλοκή στην αποχέτευση είναι οι τρίχες, τα χαρτιά όπως οι χαρτοπετσέτες, αλλά και τα λίπη από το μαγείρεμα που συνήθως μπλοκάρουν τον νεροχύτη στην κουζίνα.

Τα υγρά καθαριστικά αποχέτευσης έχουν σχεδιαστεί για να διασπάσουν με χημικό τρόπο αυτές τις ουσίες. Όμως πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτά τα καθαριστικά δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Η μέθοδος καθαρισμού μίας αποχέτευσης με χημικά καθαριστικά μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημία στα υδραυλικά, ενώ είναι ιδιαίτερα επιβλαβής τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την ανθρώπινη υγεία.

 

Το πρόβλημα με τα χημικά καθαριστικά

Αν αναρωτιέστε γιατί είναι λάθος η επιλογή της μεθόδου καθαρισμού των αποχετεύσεων με καυστικά χημικά, τότε είναι απαραίτητο να διαβάσετε τα παρακάτω.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα χημικά καθαριστικά περιέχουν ισχυρές διαβρωτικές αλκαλικές χημικές ουσίες, συχνά υδροξείδιο του νατρίου, σε συνδυασμό με άλλες χημικές ουσίες, που είναι εξαιρετικά καυστικές. Με αυτό τον τρόπο διαλύονται τα ανόργανα υλικά που έχουν μπλοκάρει την αποχέτευση.

Το πρόβλημα όμως με τα χημικά καθαριστικά των αποχετεύσεων εντοπίζεται στο ότι είναι τόσο πολύ διαβρωτικά, που σχεδόν διαλύουν και τις σωληνώσεις της αποχέτευσης. Όταν μάλιστα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά ή σε υπερβολικά υψηλές δόσεις, τότε οι σωληνώσεις διαβρώνονται καθώς το καυστικό υγρό τις “τρώει”, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη συνέχεια με διαρροές νερού. Την καταστροφή των σωληνώσεων την συμπληρώνει η μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας που συμβαίνει κατά την διάρκεια των χημικών αντιδράσεων, η οποία μπορεί ακόμα και να λιώσει τους σωλήνες αποχέτευσης αν είναι πλαστικοί.

 

Βλαβερά για τον άνθρωπο

Επίσης οι χημικές ουσίες που περιέχουν αυτά τα καθαριστικά είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τον άνθρωπο. Και αυτό θα πρέπει να σάς απασχολήσει σοβαρά, κυρίως αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι σας.

Ακόμη και αν χρησιμοποιήσετε ήπια καθαριστικά προϊόντα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε γάντια, για να προστατέψετε το δέρμα σας από χημικά εγκαύματα. Θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτά τα χημικά καθαριστικά παράγουν και επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Σε μικρά, ελάχιστα αεριζόμενα μπάνια χωρίς παράθυρα, αυτά τα καθαριστικά μπορεί να απελευθερώσουν τοξικά αέρια που δεν θέλετε πραγματικά να εισπνεύσετε τυχαία.

 

Σύγχρονη μέθοδος καθαρισμού με ασφάλεια

Δεν χρειάζεται να καταστρέψετε τις σωληνώσεις στην αποχέτευση για να ξεβουλώσουν.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να λύσετε μία καλή το πρόβλημα αν έχει βουλώσει η αποχέτευση είναι να καλέσετε υδραυλικό. Υπάρχουν εγγυημένα αποτελεσματικές μέθοδοι που λύνουν οριστικά το πρόβλημα χωρίς άλλες επιπλοκές καθώς για τον καθαρισμό της βουλωμένης αποχέτευσης χρησιμοποιούμε με ασφάλεια ειδικά κατάλληλα μηχανήματα αποφράξεων.

Αυτά είναι:

Υδροπιεστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης νερού, το οποίο εισάγεται στην αποχέτευση και με μπεκ στην άκρη διοχετεύεται νερό με πίεση μέσα στον αποχετευτικό σωλήνα και απομακρύνει βρωμιές που έχουν μπλοκάρει το σύστημα.

 

Ηλεκτροκίνητη ατσαλίνα η οποία έχει ενσωματωμένο μοτέρ που οδηγείται στην αποχέτευση όχι χειροκίνητα. Με το μηχάνημα αυτό καθαρίζεται ολόκληρο το σύστημα της σωλήνωσης με ασφάλεια χωρίς να δημιουργεί άλλα προβλήματα στην αποχέτευση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε.

 

Ενημερώθηκε

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση: Θεοδωρήτου Βρεσθένης 26Α, ΤΚ 11743, Νέος Κόσμος, Αθήνα
τηλ. 693-077-8009
Ερχόμαστε στον χώρο σας για να λύσουμε άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα φραγμένης αποχέτευσης.

Επικοινωνία

Τιμοκατάλογος υπηρεσιών

Αποφράξεις Αθήνα – Πειραιάς – Προάστια
Αποφράξεις για κατοικίες (λεκάνες, μπανιέρες, νιπτήρες, νεροχύτες, υδρορροές) από 25 €.
Αποφράξεις κεντρικής αποχέτευσης για πολυκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους από 40 €.
Συντήρηση αποχέτευσης για πολυκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, από 15€/μήνα.

Δείτε αναλυτικά
Αποφράξεις Αθήνα